AVONDPROGRAMMA VOOR HET GEZIN VOOR WERKENDE OUDERS

Vandaag vroegen we onze lezers om een voorbeeld van een gezinsplan voor werkende ouders. Elke familie is anders. We hebben verschillende werkschema’s en verschillende gezinsgroottes. Om die reden wilden we een paar voorbeeldschema’s van werkende ouders delen.

We krijgen vaak de vraag “Hoe doe je dat?” als we het hebben over het naar bed brengen van de kinderen om 19.00 uur of vroeg eten. Daarom vroegen we onze werkende ouders om hun schema’s, zodat we ze met u konden delen.

AVONDPROGRAMMA VOOR HET GEZIN VOOR WERKENDE OUDERS

SCHEDULE #1

Eten als we thuiskomen, zonder een bepaalde tijd. Onmiddellijk daarna gaan we naar boven om boeken te lezen, een bad te nemen en verhalen van de dag te delen. Dit proces begint rond 19.00 uur, maar eindigt meestal pas rond 20.00 uur of later. Als ze geen school heeft, beginnen we hier pas om 20.00 uur mee, om haar om 21.00 uur naar bed te brengen.

Ik vind tijd om verbinding te maken als we in de auto zitten, of onze tanden poetsen of ons haar repareren. We knuffelen in het weekend samen in bed als onze kinderen vroeg opstaan.

SCHEDULE #2

Diner om 17.00 uur. We vertrouwen op kroketmaaltijden gedurende de hele week. Na het eten gaan de kinderen in bad en maken zich klaar om naar bed te gaan. De badtijd begint om 19.30 uur. De badtijd wordt om de andere dag gedaan en de tweede dag (de niet-baddag) besteden we aan het spelen van een spelletje. Ik maak de badkamers schoon tijdens het baden en ik maak de slaapkamers schoon terwijl we aan het praten zijn terwijl ze ‘s nachts in haar bed ligt. De meeste schoonmaak wordt in het weekend gedaan.

SCHEDULE #3

Ik breng een zondag per maand een zondag per maand batch koken diepvriesmaaltijden voor 4 uur, zodat ik een diepvriesdiner kan gooien in de crock pot voor 30 dagen. Een maand van het koken gedaan in een dag. Dit is handig, want als we thuis zijn, is het eten al klaar, we eten en ik maak de keuken schoon.

Ik laat mijn kinderen achter zichzelf aan gaan. Ik heb een schema voor badkamers en stofzuigen en ik gooi de was ‘s avonds en ‘s ochtends in de droger, ik blijf soms laat op om mijn huis schoon te maken, mijn kinderen moeten niet in een schone en gezonde omgeving op te offeren, dus ik offer de slaap op, ik ga om 12 uur naar bed, word wakker en 5 uur, werk 60 uur en herhaal.

Mijn huis is schoon en mijn kinderen zijn de bloeiende en ik slaap op zaterdagochtend.

SCHEDULE #4

Het diner is meestal 18.00 of 18.30 uur. De kinderen doen huiswerk terwijl ik het eten maak. Als ze klaar zijn, kunnen ze spelen voordat we eten. Als we klaar zijn met het eten, nemen ze een bad, rond 19:30 uur. Ik maak de badkamer schoon terwijl ze een bad nemen. De andere badkamers wachten tot het weekend. Ik doe de afwas, veeg de vloeren schoon en maak ze schoon nadat ze hebben geslapen. Ik doe een lading wasgoed per dag. Ik bewaar de meeste dingen (zoals het verschonen van lakens) voor het weekend. Mijn kinderen zijn nog niet in de sport, dus dat maakt het makkelijker voor ons…. voor nu.

MAAK OVER UW AVOND + OCHTENDROUTINES

Als geen van deze dingen voor u werkt, stel ik voor dat u uitzoekt hoe u uw avond- en ochtendroutines kunt overdoen. Door dit te doen, maximaliseer je de beste doorstroming voor je familie en het beste is dat je de dingen kunt veranderen als ze niet meer werken.